Način pripreme
Dobro umutiti jaja, dodati šećer i ponovo mešati dok se šećer ne istopi u potpunosti. Dodati tečne sastojke uz neprestano mešanje. Na kraju dodati prstohvat soli. Dodati prosejano brašno sa prstohvatom sode.
Smesu naliti u flašu (1.5 l) i nju mućkati dok smesa ne postane glatka. Dodati vanilu, ponovo promućkati i ostaviti desetak minuta.
Smesu iz flaše je lakše sipati direktno u tiganj. Pre svakog dodavanja smese, tiganj namazati maslacem i pri odlepljivanju palačinke od tiganja namazati krajeve palačinke maslacem ako su suvi.
Peći do zlatne boje i praviti ih tanje. Naravno, mogu se spremati i na tradicionalan način mikserom, i nakon toga smesu dodavati kutlačom, ali je nekako lakše flašom i mnogo čistije.
Predlog za slatko uz palačinke: Ja sam ispekla malo oraha, slomila ih i stavila u tečni med. Odlična kombinacija!