Način pripreme
Karfiol dobro operemo tekućom vodom i iskidamo na ružice. Stavljamo u blender i sameljemo zajedno sa mocarelom (važno je da bude zrela, a ne sveža).
Dobijenu smesu pomešamo sa umućenim jajetom i belancetom, parmezanom, solju i biberom.
Postoje dva načina za pripremu palačinaka. Prvi je zdraviji, u rerni. Obložimo pleh papirom za pečenje i rasporedimo smesu, oblikujte 4-5 okruglih i tankih palačinaka. Pečemo ih oko 20-25 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ako odlučimo da pravimo u tiganju, treba da dodamo još malo brašna da se smesa zgusne i da se ne raspadaju prilikom okretanja. Koristite tiganj sa dnom koje se ne lepi i namažite ga. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.
Priznaću da više volim drugu varijantu, zato što je lakša i ne postoji opasnost da se palačinke deformišu.
Odlično idu uz tanke kriške paradajza i krem sirom.
Prijatno!
Komentari