Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Sutlijaš»Mleko sa pirinčem i cimetom

Mleko sa pirinčem i cimetom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Mleko sa pirinčem i cimetom
Fotografije: Monika Ivanova
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Da staviš malo cimeta preko mleka sa pirinčem je kao da staviš šlag na tortu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
  • sveže mleko - 2 šolje (da nije vruće)
  • šećer - 7 - 8 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se dobro opere, dok voda već skoro ne potamni i stavlja se da se kuva u 2 šolje vode. Kada je poluskuvan, sipa se mleko. Ako je još ostalo vode, koju pirinač nije upio, jednostavno se prosipa.

Ako je mleko iz frižidera, nakon što se zagreje smanjuje se ringla i kuva se još malo. Kada je skoro skuvan pirinač, dodaje se šećer i dokuva se dok ne bude gotov.

Kada je skuvan (ne bi trbalo da pliva u mleku), stavlja se u šolje ili posudice i odozgo se posipa cimetom.

Ostavlja se da se prohladi i kada je već šolja/posudica skoro na sobnoj temperaturi stavlja se u frižider da se stegne.

Ja koristim obične šolje i ispadne 5 porcija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: