Domaći suši sa surimi štapićima

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
31/08/2019
"I nagrada Zlatni štapić za majstora sušija dodeljuje se ovom receptu "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i natopite ga u čistoj vodi oko 30 minuta. Isplaknite pirinač i stavite ga da se skuva.

Gotov pirinač sklonite s ringle i pokrijte krpom, dok se ne ohladi. Ohlađeni pirinač začinite solju i pirinčanim sirćetom. Mešajte drvenom varjačom.

Isecite krastavac na fine trake pomoću ljuštilice za krompir. Narendajte avokadno na tanke kriške, a surimi štapiće - na tračice.

Razvucite prostirku za suši. Stavite jedan list algi sjajnom stranom okrenutom ka prostirki.

Razvucite tanak sloj pirinča, odozgo poređajte lente krastavca ili avokada, dodajte surimi štapiće. Pomoću prostirke uvijte u rolat.

Isecite na parčiće pomoću noža, prethodno potopljenog u vodu. Servirajte sa terijaki sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar