Pileća krilca sa krompirom i šargarepom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
03/09/2019
"I ako mislite da pečena krilca ne mogu da odlete iz posude, znači da ova niste probali "
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano282
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 10 komada
  • krompir - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • voda - 1 šolja
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete pileća krilca na pola, odvajajući batačić od krilca.

Kada ih isečete, zagrejte malo ulja u tiganju i zapržite krilca s batacima na kratko. Za to vreme isecite luk i dodajte ga u krilca.

Stavite poklopac da se krilca dinstaju. Za to vreme isecite krompir na polumesece i šargarepu na kolutove i dodajte ih u krilca.

Mešajte kratko i dodajte vodu i na tihoj vatri s poklopcem ostavite krilca 15-20 minuta da se sve dinsta. Servirajte dok je toplo.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar