Način pripreme
Za testo: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Nakon toga, u dublju posudu usuti brašno, dodati nadošli kvasac, so, umešati zagrejano ulje i zamesiti testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe. Za to vreme pripremiti nadev: višnje staviti u šerpu, dodati šećer, staviti na vatru i prokuvati. Kada se zgusne, skloniti sa vatre, umešati cimet i ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo rastanjiti okkagijom u pravougaonik i niz duž (niz jednu stranu) naneti nadev od višanja. Urolati i rolat iseći na parčad. Poređati ih u pleh obložen pek-papirom i premazati umućenim jajetom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Gotovo pecivo izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi.
Posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.