Topla krvavica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj80073
03/09/2019
"Ako želite da jedete dobro - mi imamo jedan ukusan predlog za vas "
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • svinjska koža - 250 g
  • prezle - 170 g
  • krv - 500 ml
  • bujon - 250 ml, od svinjskog mesa
  • so - po ukusu
  • šećer - 50 g
  • karanfilić - 1/2 kašičice, istucan
  • piment - 1/2 kašičice, istucan
  • lovorv list - 1 istucan
  • biber - mleveni, po ukusu
  • creva - tanka svinjska
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite svinjsko meso da se skuva, nakon toga ga iseckajte sitno satarom. Dodaje u njega. Dodaje u njega sve ostale sastojke za krvavicu. Dobro zamesite smesu i napunite creva.

Maksimalina dužina svake krvavice je do 30 cm. Kuvajte krvavice oko 20 minuta na tihoj vatri.

Možete da ih servirate odmah. Odgovarajući garnirung su prženi kiseli kupus ili krompir pire.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar