Topla krvavica

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Topla krvavica1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
3
"Ako želite da jedete dobro - mi imamo jedan ukusan predlog za vas"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • svinjska koža - 250 g
  • prezle - 170 g
  • krv - 500 ml
  • bujon - 250 ml, od svinjskog mesa
  • so - po ukusu
  • šećer - 50 g
  • karanfilić - 1/2 kašičice, istucan
  • piment - 1/2 kašičice, istucan
  • lovorv list - 1 istucan
  • biber - mleveni, po ukusu
  • creva - tanka svinjska
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite svinjsko meso da se skuva, nakon toga ga iseckajte sitno satarom. Dodaje u njega. Dodaje u njega sve ostale sastojke za krvavicu. Dobro zamesite smesu i napunite creva.

Maksimalina dužina svake krvavice je do 30 cm. Kuvajte krvavice oko 20 minuta na tihoj vatri.

Možete da ih servirate odmah. Odgovarajući garnirung su prženi kiseli kupus ili krompir pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: