Seoska krvavica

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
24/12/2017
"Neverovatno meze, koje je najbolja dopuna domaćem vinu "
Priprema60 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano694
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite creva mnogo dobro, sa obe strane (iznutra i spolja) okrećući ih pod tekućom vodom. Operite meso, pluća, jetru i srce, osušite ih.

Iseckajte ih na mnogo sitno ili sameljite na krupno zajedno s lukom. Očistite i operite pirinač, skuvajte u posoljenoj vodi dok ne bude polugotov, procedite dobro.

Dodajte ga u samlevene sastojke, zajedno sa mlevenim začinima, ljutom paprikom iseckanom na veoma sitno i zamesite mnogo dobro u ujednačenu smesu.

Ostavite 1-2 sata da odstoji, nakon toga napunite creva pomoću levka, vezujući dva kraja koncem.

Izbušite creva oštrim predmetom, (iglom, ražnjićem) i poređajte u mrežu za krompir. Napunite veliku posudu (da se stane opušteno) vodom, stavite na vatru da provri, zavežite i stavite u vrelu vodu.

Povremeno probodite krvavicu šišom (da ne bi pukla creva) tako što zavrćete mrežicu. Kuvajte dok ne bude gotovo oko 90 minuta nakon što provri.

Ohladite skuvanu krvavicu i čuvajte je na hladnom mestu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar