Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Krvavica iz sela Zlatno polje

Krvavica iz sela Zlatno polje

Krvavica iz sela Zlatno polje
Fotografije: Ganka Nikolova Encheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
5
"Daleko smo stigli, da bi vam doneli ovu krvavicu, ali je vredelo. Probajte i dajte jedan lajk majstoru"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 1/3 komada
  • pluća - 1 komad
  • srce - 1 komad
  • bubrezi - 2 komada
  • svinjsko meso - 500 - 600 g, masnije
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • biber
  • creva - za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

Sve se iseče na sitne kocke. Stavlja se u veliku posudu za pečenje i zaprži se blago. Dodaje se pirinač i zaprži se.

Sve se promeša veoma dobro, dodaje se so i biber po ukusu. Ostavlja se da se ohladi.

Nakon toga se pune creva, stavljajući malo smese i malo vode i tak dok se ne napune.

Nakon što završimo s punjenjem, na dno šarpe stavljamo nekoliko praznih creva i ređamo puna.

Dolivamo vodu i ostavljamo 60 minuta na veoma slaboj vatri. Nakon što su skuvana zapečemo ih u rerni na 250 stepeni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: