Brz desert bez pečenja (Brule)

05/09/2019
"Nema neočekivanih gostiju za one, koji znaju kako se pravi brz desert bez pečenja "
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca166
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patišpanj - 200 g, isečci
  • krem - 1 pakovanje, gotova smesa za brule
  • kompot - 100 ml, sok od bresaka
  • želatin - 1 kesica
  • slatko od jagoda - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite krem prema uputstvu na pakovanju (smesu pomešajte sa 100 ml hladnog mleka i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte u 700 ml vrelog mleka + 150 g šećera, ostavite 3-4 minuta na vatri i skinite).

Potopite želatin u vodu i nakon što nabubri dodajte ga u topao krem (ne treba da bude vreo, ostavite 5-6 minuta i onda dodajte želatin). Mešajte neprestano dok se ne rastopi želatin.

Sipajte krem u silkonski kalup za kuglof, rasporedite slatko, potopite isečke od patišpanja na kratko u sok od kompota i rasporedite dobro preko krema.

Ostavite 30 minuta da se malo ohladi i stavite u frižider na 2 sata. Gotov desert okrenite pažljivo na odgovrajaući tanjir i ukrasite po želji.

Da biste lakše odvojili desert potopite kalup na nekoliko sekundi u toplu vodu i onda okrenite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar