Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem Brule»Brz desert bez pečenja (Brule)

Brz desert bez pečenja (Brule)

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
1283254122
Brz desert bez pečenja (Brule)
Fotografije: tsvetoslava kirkova
2 / 3
05/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nema neočekivanih gostiju za one, koji znaju kako se pravi brz desert bez pečenja"

Potrebni sastojci

  • patišpanj - 200 g, isečci
  • krem - 1 pakovanje, gotova smesa za brule
  • kompot - 100 ml, sok od bresaka
  • želatin - 1 kesica
  • slatko od jagoda - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite krem prema uputstvu na pakovanju (smesu pomešajte sa 100 ml hladnog mleka i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte u 700 ml vrelog mleka + 150 g šećera, ostavite 3-4 minuta na vatri i skinite).

Potopite želatin u vodu i nakon što nabubri dodajte ga u topao krem (ne treba da bude vreo, ostavite 5-6 minuta i onda dodajte želatin). Mešajte neprestano dok se ne rastopi želatin.

Sipajte krem u silkonski kalup za kuglof, rasporedite slatko, potopite isečke od patišpanja na kratko u sok od kompota i rasporedite dobro preko krema.

Ostavite 30 minuta da se malo ohladi i stavite u frižider na 2 sata. Gotov desert okrenite pažljivo na odgovrajaući tanjir i ukrasite po želji.

Da biste lakše odvojili desert potopite kalup na nekoliko sekundi u toplu vodu i onda okrenite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: