Način pripreme
Pripremite krem prema uputstvu na pakovanju (smesu pomešajte sa 100 ml hladnog mleka i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte u 700 ml vrelog mleka + 150 g šećera, ostavite 3-4 minuta na vatri i skinite).
Potopite želatin u vodu i nakon što nabubri dodajte ga u topao krem (ne treba da bude vreo, ostavite 5-6 minuta i onda dodajte želatin). Mešajte neprestano dok se ne rastopi želatin.
Sipajte krem u silkonski kalup za kuglof, rasporedite slatko, potopite isečke od patišpanja na kratko u sok od kompota i rasporedite dobro preko krema.
Ostavite 30 minuta da se malo ohladi i stavite u frižider na 2 sata. Gotov desert okrenite pažljivo na odgovrajaući tanjir i ukrasite po želji.
Da biste lakše odvojili desert potopite kalup na nekoliko sekundi u toplu vodu i onda okrenite.