Ukusan paprikaš sa pilećim krilcima

VecaVeca
Početnik
224
78
23
2
29/08/2019
"Najviše volimo stara, domaća jela, a vi?"
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano167
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 6 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • ulje - po potrebi
  • aleva paprika - 1 kašika, slatka
  • začini - po ukusu
  • pasirani paradajz - 150 ml
  • krompir - 3 komada
  • brašno - 2 kašike
  • voda - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju ispržiti pileća krilca dok ne porumene sa obe strane, pa ih odložiti sa strane.

Na istoj masnoći upržiti sitno seckan crni luk, dodati alevu papriku, pasirani paradajz i izmešati. Umešati oljušten, opran i na kockice iseckan krompir.

Poređati krilca.Naliti vodom(koliko da ogrezne), poklopiti i kuvati na tihoj vatri 45 minuta, uz povremeno mešanje.

Brašno razmutiti u malo vode, sipati u šerpu sa krilcima i sve izmešati. Začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin). Ukrčkati na tihoj vatri dok se brašno ne ukuva.

Služiti uz sezonsku salatu. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar