Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Ukusan paprikaš sa kobasicom

Ukusan paprikaš sa kobasicom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ukusan paprikaš sa kobasicom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Lagano seosko jelo, da ga podelite sa svojom porodicom"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 3 komada, makedonska
  • ulje - 4 kašike
  • paprike - 1 komad
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, velika
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 5 zrna
  • biber - 1 prstohvat, mleveni
  • lovorov list - 1 komad
  • brašno - 2 kašike
  • peršun - 5 strukova
  • voda - 700 ml, topla
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje, dodajte isečen luk, šargarep i papriku, zapržite na slaboj vatri dok ne omekša povrće. Oljuštite i isecite kobasicu na kolutove, dodajte je u povrće i zapržite na kratko.

Dodajte brašno i zapržite na kratko, alevu papriku, promešajte i odmah sipajte toplu vodu.

Dodajte dve vrste bibera, lovorov list i posolite po ukusu, ostavite da se krčka dok se blago ne zgusne. Malo pre nego što sklonite s vatre dodajte narendan paradajz i beli luk.

Gotovo jelo pospite peršunom i sklonite s vatre zatvorite poklopac da se izdinsta peršun.

Servirajte sa garnirungom od krompir pirea ili kuvanog pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: