Način pripreme
Mlako sveže mleko pomešamo sa jednim supenom kašikom šećera, jednom supenom kašikom soli i jednom kesicom kvasca. Sipamo u udubljenje napravljeno u brašnu.
Mesimo mekše testo. Uzimao jednu eko kesu unutra premazanu uljem, stavljamo testo, namažemo ga uljem. Ostavljamo u frižideru, ne vežemo, potrebna je veća kesa ili posuda zato što testo nadolazi ako ga ne koristite odmah.
Od njega možete praviti odlične pogačice, mekane mekike itd.
Priprema domaćih pogačica:
Namažemo pleh masnoćom, napravimo loptu/veličine po izboru/ i počinjemo da ređamo. Napunimo pleh. Ostavljamo da nadođe normalno. Napravimo preliv za pogačice, a on je sledeći.
Ugreveamo oko 200-300 ml ulja, stavljamo isto brašna dok se ne stvori kaša, ali ne mnogo gusta da bismo mogli da prelijemo odozgo i stavljamo pogačice da se peku.
Na kraju mogu da vam poželim prijatno.
Mekike i pogačice su veoma ukusne.
Neka vam je slatko!