Klasičan kiš Loren

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
11/09/2019
"Ako ste do sada samo čuli za njega, već je vreme da uzmete stvar u svoje ruke i da ga napravite i sami - evo vam i isproban recept "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca213
  • Pregledi tokom sedmice29
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 175 g
  • maslac - 90 g
  • jaje - 1/2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 1 kašika
  • Nadev
  • slanina - 3 ivice
  • jaja - 4 komada, umućena
  • sveže mleko - 120 ml
  • pavlaka - 175 ml
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Da napravite testo pomešajte maslac sa brašnom i zamesite dok se ne dobiju mrvice. Dodajte so i prethodno umućenu polovinu jajeta sa vodom.

Testo se ostavlja u frižideru 5 minuta. Nakon toga ga razvijte u okrugli kalup. Pospite isečenom slaninom.

Pomešajte jaja, mleko, pavlaku, muskatni oraščić, začinite solju i biberom. Sipajte smesu doozgo i zapecite kiš 40 minuta. Možete da ga servirate kako topao, tako i hladan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar