Način pripreme
Za početak teba da počnete sa pripremom sirupa. Potrebno je da sve sastojke za njega stavite u odgovarajuću posudu i da ugrejete na visokoj temperaturi.
Nakon toga smanjite vatru i ostavite da se zgusne oko 5 minuta, mešajte regulatno. Posle sirup prebacite u posudicu u kojoj ćete potapati piškote.
Počnite i sa pripremom krema. Odvojite belanca od žumanc. Žumanca umutite sa šećerom i konjakom i mešajte na pari kako biste pripremili krem Zabajon.
Ostavite sa stane neko vreme, a u međuvremenu umutite belanca sa prstohvatom
soli. Posebno umutite i pavlaku. Nakon toga u velikoj posudi pomešajte maskarpone, belanca i hladn krem Zanajon.
Vreme je da sastavite kolač. Dno odgovarajućeg pleha pokrijte natopljenim piškotama. Dobro ih prekrijte kremom.
Nakon toga ponovo red piškota. To radite dok ne potrošite sastojke, dobro je da kolač završite kremom.
Nakon toga pospite kakaom i rendanom čokoladom. Lepo je da desert odstoji nekoliko sati i onda da ga konzumirate.