Terin od mlevenog mesa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj76823
24/09/2019
"Iza njegovog komplikovanog imena krije je jednostavno jedno zaista ukusno jelo sa mlevenim mesom "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Začinite mleveno meso začinima i lukom (sitno isečenim). Podmažite ili pokrijte papirom za pečenje izduženi kalup (terin).

Sipajte jedan deo mlevenog mesa, oblepljujući i zidove kalupa.

Pospite sa malo sitno isečenog mladog luka. Sipajte skuvan krompir isečen na kocke i pospite opet lukom.

Pokrijte jajima i krastavčićima (isečenim), opet lukom, parčićima topljenog sira i završite pečenim paprikama i patlidžanom.

Pokrijte preostalim mlevenim mesom. Odozgo namažite blago uljem i pecite na 180 stepeni 35-40 minuta. Ohladite i okrenite na odgovarajući tanjir.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar