Pohovane suve šljive

vinica1vinica1Početnik1387
13/09/2019
"Pohovane plave šljive? Kao uštipci, kažete? Pa spremite da probamo!"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano388
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • suve šljive - 500 g
  • jaja - 2 kom.
  • brašno - 150 g
  • mleko - 100 ml
  • šećer u prahu - 100 g
  • ulje - - 1/2l otprilike
  • rum - 100 ml
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Najbolje je kupiti suve šljive bez koštice, no ukoliko imaju košticu stavimo da ih prokuvamo kratko, pa onda odstranimo košticu. Prokuvane šljive treba ohladiti.

2. Jaja, šećer, so, rum, brašno i mleko dobro izmešati, da ne bude grudvica, već glatka smesa za pohovanje. Na poseban tanjir staviti malo brašna za valjanje šljiva.

Ohlađene šljive valjati u brašno, da bi se bolje lepili za gornju smesu. Šljive umakati u smesu za pohovanje, vaditi ih kašikom i stavljati da se prže u vrelom dubokom ulju.

Slagati na papirnu salvetu da upije višak ulja.

Kad su uštipci gotovi posuti ih prah šećerom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar