Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Suve šljive pečene u rerni

Suve šljive pečene u rerni

ZoriZori
Guru
8792805k338
Suve šljive pečene u rerni1 / 2
25/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
360 min.
Ukupno
380 min.
Porcije
8
"Ovako pripremljene šljive idealne su za kompot, janije sa prazilukom i mesom"

Potrebni sastojci

  • plave šljive - 1, 5 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Plave šljive se operu, provere da li imaju oštećenja i osuše se.

Prepolovite ih i uklonite koštice.

Stavite papir za pečenje na suvi pleh. Polovine poređajte na papir sa isečenom stranom na gore.

Stavljaju se na srednju rešetku u rerni sa uključenim ventilatorom i najnižom temperaturom - oko 50 stepeni. Važno je da vrata rerne ostavite malo odškrinuta, kako biste omogućili da para izlazi tokom sušenja.

Najekonomičnije je koristiti noćnu energiju. Obično se voće suši u toku jedne noći.

Da biste bili sigurni da su šljive potpuno osušene, lagano pritisnite prstima i proverite da li ima vlage.

Gotove sušene šljive čuvaju se u platnenim kesama na provetrenom mestu.

Ovako pripremljene šljive idealne su za kompot, janije sa prazilukom i mesom.

Suve šljive pečene u rerni su spremne.

Pogledajte za šta su korisne suve šljive i naučite kako da napravite slatko od šljiva - bez konzervansa i štetnih E.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: