Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Topla Čokolada»Domaća topla čokolada

Domaća topla čokolada

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Šegrt
1110723
Domaća topla čokolada
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
2 / 3
30/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
2
"Srećan je onaj koji ima sa kim da podeli šolju tople čokolade uveče"

Potrebni sastojci

  • mlečna čokolada - 50 g
  • crna čokolada - 20 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • pavlaka - umućena, za ukras
  • kakao - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Dve vrste čokolade se iseku na male parčiće.

U malo lonče se stavlja trećina svežeg mleka. Dodaju se čokoladni parčići.

Smesa se stavlja na slabu vatru i meša se neprestano dok se parčići potpuno ne rastvore.

Kada se čokolade potpuno istope, postepeno se dodaje preostalo mleko. Meša se još malo.

Ne treba tečnost da provri. Servira se u dve šolje, od kojih se svaka ukrašava umućenom pavlakom i posipa se kakaom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: