Slatka vegan salama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
03/10/2019
"Još jedan klasičan kolač koji smo spremili specijalno u vegan varijanti "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano362
  • Pregledi tokom meseca91
  • Pregledi tokom sedmice25
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja, od spelte
  • bademi - 100 g, krupno mleveni
  • urme - 5 komada, sušene
  • sojino mleko - 100 ml
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • kokosovo ulje - 5 kašika
  • kakao - 1 - 2 kašike, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se podeli na dva dela, pri čemu se jedan samelje u fini prah, a drugu - na krupne mrve. Oba dela se sipaju u posudu za pečenje i dodaju im se usitnjene urme, bademi, kakao ili brašno od rogača, kokosovo ulje, sojino mleko, prethodno pomešano sa šećerom.

Sve se promeša i od dobijene smese se na aluminijumskoj foliji oblikuje rolat. On se dobro uvija folijom i gurne se u frižider na jedno veče. Desert se servira isečen na kriške.

Slatka salama može da se pripremi i bez kakaa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar