bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od japanskih jabuka

Džem od japanskih jabuka

Marina NordMarina Nord
Kuvar
4524627106
Džem od japanskih jabuka1 / 2
04/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Isprobani recepti za džem su blago koje treba da se čuva i prenosi pokolenjima"

Potrebni sastojci

  • japanske jabuke - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • limun - 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Japanske jabuke se operu i ocede se od vode. Iseku se na četvrtine, semenke i kora se odstrane.

Pola limuna se iscedi, sok se dodaje u japanske jabuke i smesa se pasira.

Dodaje se šećer i džem se kuva na slaboj vatri 45 minuta, pri čemu se meša s vremena na vreme.

Sklanja se sa ringle i dok je još vruće raspoređuje se u tegle, zatvara se poklopcima i okreće se da se ohladi.

Gotov džem od japanskih jabuka se čuva u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: