Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Slatko od japanskih jabuka

Slatko od japanskih jabuka

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
500144
Slatko od japanskih jabuka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Ukusan recept za domaće slatko od japanske jabuke - sjajno na kriški, palačinki ili u kolaču"

Potrebni sastojci

  • japanske jabuke - 3 - 4 komada
  • limunska kiselina - na vrh kašičice
  • šećer - 3 kašike
  • cimet - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Nabrojani sastojci su za jednu malu teglu, ako želite možete da povećate količine.

Očistite japanske jabuke, tako što ih oljuštite i sklonite im semenke. Isecite ih na sitno i sipajte u šerpu.

Dodajte šećer i zagrejte ringlu. Kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta, ali mešajte, da slatko ne zagori. Blago ih pasirajte čim omekšaju.

Pred kraj kuvanja dodajte cimet i limunsku kiselinu. Sipajte u suvu teglu, zatvorite i okrenite pokčopcem na dole dok se ne ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: