Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od jabuka i šargarepe

Džem od jabuka i šargarepe

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k410
Džem od jabuka i šargarepe
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
17/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Iznenadite sve ovim neobičnim džemom od jabuka i šargarepe"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 kg
  • šargarepa - 3 komada, velike
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • beli šećer - 2 šolje
  • džem fiks (dr oetker) - 1 pakovanje
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jabuke, oljuštite ih i nasecite ih na tanke režnjeve u šerpu.

Šargarepu oljuštite, nasecite ih na polovine i zatim na tanke polukrugove. Dodajte ih u šerpu u promešajte sa 2 kašike belog šećera.

Celu smesu stavite na umerenu vatru da počne da se kuva i kada provri, mešajte bez prekida. Sipajte vodu, sačekajte da provri i mešajte drvenom kašikom. Kada provri, dodajte 2 šolje belog šećera i dodajte smeđi šećer. Ostavite da se kuva oko 10 minuta i skinite sa vatre, pa dodajte džem fiks.

Pasatorom lagano propasirajte smesu, ali da ostanu malo komadi u njoj. Ne treba da bude glatka smesa. Sipajte džem u suve teglice i zatvorite ih. Okrenite ih poklopcima na dole dok se ne ohlade.

Oseća se lagana kiselost jabuka, ukus šargarepe i smeđeg šećera - fantastičan je za kolače, rolate i bilo koje deserte i proizvoda od testa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti