Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Ekonomična janija od luka sa pilećim mesom

Ekonomična janija od luka sa pilećim mesom

GloriaGloria
Početnik
13
Ekonomična janija od luka sa pilećim mesom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ukusna janija za celu porodicu - toliko je ukusna da će poželeti da poližu tanjir"

Potrebni sastojci

  • luk - 3 glavice, velike
  • šargarepa - 2 komada
  • pileće meso - 700 g
  • ulje
  • so
  • aleva paprika
  • paradajz pire - 1 tegla
  • biber
  • lovorov list
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pileće meso. Pripremamo sastojke za obradu. Sečemo luk i šargarepu krupnije.

Dodajemo ulje u duboki tiganj ili šerpu. Nakon što se ugreje, dodajemo luk, šargarepu i alevu papriku. Nakon toga stavljamo so po ukusu i vodu.

Nakon što provri dodajemo meso. (Ja ga lično kidam na komade, ali to je po želji).

Stavljamo još paradajz pirea, lovorov list i biber i skidamo sa vatre. Serviramo jelo sa malo peršuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: