Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Janija»Janija od luka sa telećim mesom

Janija od luka sa telećim mesom

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
641024010
Janija od luka sa telećim mesom
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 2
08/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Bogata i aromatična janija koja ugreva srce i zasićuje, čak i u najhladnijim danima"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 - 5 velikih glavica
  • teleće meso - 500 g
  • voda - 500 ml, mlaka
  • paradajz - 1 konzerva
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • brašno - 1 supena kašika
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistimo i krupnije isečemo.

U šerpi propržimo teleće meso u ulju sa obe strane. Dodajemo krupnije isečen crni luk i promešamo. Ostavljamo 1-2 minuta da luk omekša.

Dodajemo alevu papriku, biber, izgnječen beli luk, lovorov list, paradajz iz konzerve i toplu vodu. Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dok se meso ne skuva. Začinimo solju.

Pomešamo sa malo vode brašno i dodajemo ga u janiju.

Gotovu janiju posipamo sitno iseckanim peršunom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: