Džem od smokvi i konjaka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
10/10/2019
"Potrebna nam je čaša konjaka, koju obećavamo da ćemo koristiti samo u dobrotvorne svrhe "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Limun se opere i popari u vreloj vodi. Kora se oljušti veoma tanko i iseče se na veoma tanke tračice. Smokve se operu i iseku na sitne kocke. U velikoj šerpi se pomešaju smokve, kora limuna, šećer, konjak i so.

Smesa se ostavlja jedan sat na sobnoj temperaturi, pri čemu se meša na svakih 15 minuta. Smesa se stavlja da provri na srednjoj vatri i nakon što provri, ringla se smanjuje na minimalan stepen i džem se kuva 35 minuta, pri čemu se povremeno meša.

Sklanja se sa ringle, raspoređuje se dok je još vruć i suve čiste tegle, zatvaraju se i sterilišu 10 minuta u kipućoj vodi. Ostavljaju se da se potpuno ohlade i čuvaju se na tamnom i hladnom mestu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar