Čokoladni krem sa rumom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
18/10/2019
"Koliko god vežbi i dijeta da držite, duša će uvek žeeti da je nagradite s vremena na vreme ovim aromatičnim kremom "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte žumanca od belanaca jaja. Umutite žumanca sa šećerom dok se ne dobije vazdušasti krem.

Razredite uz neprestano mešanje sa mlekom, od koga treba da odvojite mali deo za razređivanje kakaa. Nakon toga dodajte u rastvoren kakao i stavite posudu na ringlu. Mešajte dok se krem ne zgusne, a pred kraj dodajte i rum postepeno.

Prethodno u vodi natopljen želatin rastopite u kremu. Mešajte krem dok se ne prohladi. Umutite belanca u vazdušast sneg i pažljivo ih pomešajte sa već ohlađenim kremom, dodajte i bademe.

Sipajte krem u specijalan veliki kalup ili u lične male kalupe. Ostavite da se želira u frižideru. Pri serviranju se okreće u tanjir, pro čemu se ukrašava i sa pavlakom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar