Način pripreme
1. Zagrejte mleko sa šećerom na slaboj do umerenoj vatri.
Umutite jaja sa brašnom i smeđim šećerom. Možete da dolijete i malo mleka u smesu da je razredite.
2. Sipajte smesu sa jajima u toplo mleko u tankom mlazu, dodajte rum, vanilu i esenciju ruma i mešajte intenzivno krem od jaja oko 7 minuta na slaboj do umerenoj vatri. Temperatura krema ne treba da bude viša od 90 stepeni, kako vam krem ne bi mirisao na kuvana jaja.
3. Ako nakon sedmog minuta krem nije postao gust, kuvajte ga još minut-dva.
4. Rasporedite pripremljeni puding (krem) u posude i ostavite ga nekoliko minuta da se prohladi, a nakon toga započnite sa pripremom redukcije ruma.
5. Sipajte 6-8 poklopaca alkoholnog pića, promešajte sa smeđim šećerom i ostavite smesu da se redukuje skoro na pola na slaboj vatri. Sklonite sa vatre i sačekajte 2-3 minuta, pa prelijte kremove. Manja količina je dovoljna.
6. Kada se krem sa rumom ohladi, spreman je za konzumiranje, ali po želji, možete i potpuno da ga ohladite u frižideru pre služenja.
Prijatno!