Način pripreme
U posudi se pomešaju dve vrste prethodno istopljene čokolade. Dodaje se ratluk, isečen na veoma sitne parčiće.
Keks se namrvi na krupnije parčiće i dodaje se u čokoladnu smesu, a na kraju orasi iseckani nožem. Meša se veoma dorbo, smesa je teška.
Za oblikovanje ovog čokoladnog kolača odlučila sam da koristim jako rerbrast kalup koji je po obimo pola kalupa za kolač, plitak je.
Tako će čokoladna salama izgledati interesantije, ali ostaće čokoladna salama. Smam kalup se dobro postavi ceo folijom, tako da folija izlazi van kalupa - za lakše vađenje.
Smesa se sipa u kalup, pritiska se kad nu kašikom, odozgo se zagladi. Pokriva se čvrsto folijom i ostavlja se u fržideru - najmanje 3-4 sata.
Vadi se, sklanja se folija i posipa se obilno šećerom u prahu.
Seče se na parčiće, dodaje se kugla umućene pavlake.