Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatka Salama»Jermenska slatka salama

Jermenska slatka salama

Jaklin TonguryanJaklin Tonguryan
Šegrt
31131
Jermenska slatka salama1 / 3
11/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Ima slatkih salama, a postoji i jermenska slatka salama, koja zaista ima neverovatan ukus"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja
  • maslac - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 150 ml
  • šećer u prahu - 1 šoljica
  • orasi - 2 šolje. iseckani ili mleveni
  • kakao - 10 kašika
  • vanila - 2 kesice i malo ruma za aromu
* merne jedinice

Način pripreme

Izlomite keks na krupne komade i dodajte orahe. Sve stavite u duboku posudu, pa dodajte istopljeni maslac, šećer, sveže mleko, kakao, vanilu i rum.

Mešajte pažljivo dok ne dobijete ravnomernu smesu. Uzmite foliju, premažite je tankim slojem maslaca, stavite smesu i umotajte rolat.

Ovako formiranu slatku salamu stavite na hladno mesto preko noći da očvrsne. Najbolje u frižideru.

Ako čekate goste i nemate vremena, možete je ubaciti u zamrzivač na dva-tri sata.

Gotovu slatku salamu isecite na kolutove i poslužite.

Po želji, na jermensku slatku salamu možete da stavite dekoraciju od mlevenih oraha ili od čokoladnih mrvica.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: