Način pripreme
Za koru od maslaca sipajte u posudu brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom šećera i soli. Isecite unutra maslac na komade, preporučuje se da bude tvrd.
Prstima gnječite dok ne dobijete mrvice, a nakon toga sipajte vodu i sjedinite mrvice u glatko testo.
Razvucite na brašnom posutoj radnoj površini na tanku, okruglu koru. Ona treba da bude dovoljno velika da pokrije dno i ivice (bar 2 cm) u kalup za kiš ili tart prečnika 26 cm. Ako je sa dnom koje se skida, bilo bi lakše, ali nije obavezno.
Ako vam he teško da prebacite tanku koru u kalup postoji i druga varijanta. Pošto testo nije tvrdo, razvucite ga u kalupu prstoma Trudite se da se ravnomerno i lepo zalepi po ivicama.
Izbušite koru viljuškom na nekoliko mesta i stavite u zamrzivač ili frižider dok pripremate nadev. Uključite rerni da se ugreva do 180 stepeni.
Očistite pečurke i pileće meso, ako ima žilica. Isecite na kockice i sotirajte na jakoj vatri u maslinovom ulju sa malo soli i bibera. Kad piletina pobeli, skinite sa vatre.
Umutite jaja sa dva prstohvata soli i u njih sipajte mleko i pavlaku.
Na hladnu koru rasporedite meso sa pečurkama, pospite rendanim ementalom, prelijte smesom od jajeta i mleka i odozgo izrendajte preostali emental. Možete zameniti sa običnim kačkavaljem, možete staviti i više ako volite.
Stavite u ugrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta ili dok ne dobije lepu boju.
Servirajte ovaj neverovatan kiš topao i jedite ga u svako doba danana.
Prijatno!