Terin od povrća sa pirinčem i mlevenim mesom

02/11/2019
"Baba možda nije čula za terin, ali će vam dati najsvežije povrće, s kojim ćeta ga pripremiti "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Horizintalno, na tanke kriške isecite patlidžane i tikvice. Posolite ih i kad puste vodu, upijte je. Blago ispecite onako kako je za vas najbolje.

U međuvremenu izdinstajte šargarepe i luk. Polako dodajte paprike, mleveno meso, pirinač i izgnječeni paradajz. Kada se riža malo izdinsta, nalijte 1 šolju vode.

Promešajte i ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri, dok ne postane gusto. Probajte ga i skinite sa ringle. Uzmite pravougaoni kalup, nauljite ga i po dnu i zidovima poređajte ranije ispečeno povrće, pazeći da njihovi krajevi ostanu izvan kalupa.

Na njih rasporedite nadev i pokrijte ga krajevima. Tako zamotano jelo pecite u zagrejanoj rerni otprilike 35 minuta. Posle ga ostavite da se ohladi i okrenite ga pažljivo na tacnu ili veliki tanjir.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar