Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Čamci od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem

Čamci od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
1472452456
Čamci od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 3
02/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Sa tikvicama možete pripremite kakve li ne sve stvari za jelo, ali među našim omiljenim se nalaze ovi čamci sa mlevenim mesom i pirinčem"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1/2 šoljice
  • tikvice - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • čubar
  • mirođija
  • crni biber
  • ulje - 4 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice po dužini i izdubite ih.

Blanširajte ih nekoliko minuta u blago posoljenoj vodi.

Sitno iseckajte luk i propržite ga u dubokom tiganju sa malo masnoće.

Nakon nekoliko minuta dodajte unutrašnjost tikvica i mleveno meso i pržite ih dok ne pobele.

Zatim sipajte pirinač i začine, sipajte malo vode i kuvajte ih dok pirinač ne bude gotov.

Sklonite nadev sa ringle i njime napunite blanširane tikvice.

Isecite paradajz na tanke kolutove i poređajte ih po tikvicama.

Sipajte vodu u veliku tepsiju, prebacite tikvice u nju i stavite ih da se peku dok ne postanu zlatkaste.

Po želji izrendajte kačkavalj po tikvicama u rerni i pospite mirođijom.

Čamci od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem su gotovi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: