Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krisel»Kiselica od suvih šipuraka

Kiselica od suvih šipuraka

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Šegrt
111072
Kiselica od suvih šipuraka
Fotografije: Mariela Hristova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Aromatičan desert, koji lako možete pripremiti sa minimalnom količinom namirnica"

Potrebni sastojci

  • šipurak - 8 kašika, suvi
  • skrob - 5 kašika
  • voda - 3 šolje
  • šećer - 7 kašika
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Šipurke potopite na jedan sat u hladnoj vodi. Nakon toga skuvajte šipurke u istoj vodi. Dobro ocedite vodu, a šipurak dobro ispasirajte i vratite u vodu u kojoj se kuvao.

Dodajte šećer i ponovo vratite sve na vatru da proključa.

Skrob rastvorite u hladnoj vodi i u tankom mlazu ga dodajte u kašu od šipuraka koja ključa.

Uz neprestano mešanje, kuvajte kašu dok se ne zgusne.

Gotovu kiselicu popravite sokom od limuna i podelite je u posude.

Poslužite dobro ohlađenu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: