Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa tikvicama, paradajzom i stiltonom

Kiš sa tikvicama, paradajzom i stiltonom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Kiš sa tikvicama, paradajzom i stiltonom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Dosta sa picama i pideama - probajte naš kiš i nećete ni pomisliti na nešto drugo"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 150 g
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 25 ml
  • maslac - 40 g
  • Nadev
  • maslac - 25 g
  • luk - 1 glavica
  • tikvica - 1 komad
  • stilton - 125 g
  • čeri paradajz - 6 komada
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka - 200 ml
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i so u veliku posudu, dodajte maslac i ulje. Sipajte kašiku hladne vode i zamešajte glatku smesu, možda će biti potrebno da zamesite rukama.

Uvijte testo u foliju za sveže čuvanje i ostavite ga 30 minuta u frižideru. U blago namazan kalup nanesite testo i formirajte ivice. Isecite višak oštrim nožem.

Izbušite testo viljuškom i stavite ga u zagrejanu rernu na 190 stepeni na 15 minuta. Izvadite iz rerne, namažite ga sa malo jajeta i vratite na još 5 minuta. Zagrejte maslac u tiganju i zapržite luk i isečenu tikvicu oko 4 minuta. Sipajte preko testa.

Pospite narendanim stiltonom i skroz odozgo poređajte prepolovljen čeri paradajz. Umutite jaja i pavlaku, začinite ih solju i biberom. Sipajte smesu preko kiša i zapecite 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: