Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa sirevima i čeri paradajzom

Kiš sa sirevima i čeri paradajzom

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Kiš sa sirevima i čeri paradajzom
Fotografije: Iskra
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Ako tražite ukusan recept za kiš, a čak i da ga ne tražite, mi ćemo vam svakako predložiti ovaj za kiš sa sirevima i čeri paradajzom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • parmezan - 50 g, sveže izrendan
  • brašno - 190 g
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 100 g, hladan
  • jaja - 1 komad
  • voda - 1 supena kašika, hladna
  • za nadev
  • čeri paradajz - 200 g
  • parmezan - 25 g, sveže izrendan
  • kravlji sir - 50 g
  • koziji sir - 50 g
  • kačkavalj - 25 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • peršun - 1 supena kašika, isečen
  • majčina dušica - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ako volite da jedete slane pite, dopašće vam se i kiš sa sirevima i čeri paradajzom.

Pomešamo parmezan sa brašnom, so i maslac, isečen na kockcie. Promešamo sastojke dok ne dobijemo mrvice. Dodajemo jaje i 1 supenu kašiku vode i zamesimo testo. Razvučemo na krug na brašnom posutoj radnoj površini.

Prenesemo uz pomoć oklagije na okrugli kalup za pečenje prečnika 25 cm, pokrivamo i ivice. Ostavljamo da se ohladi u frižideru 30 minuta.

Izbušimo testo viljuškom i pečemo dok u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta (dok ne dobije zlatnu boju).

Za nadev našeg kiša pomešamo sve sastojke i sipamo smesu preko pečene kore. Odozgo poređamo prepolovljeni čeri paradajz.

Pečemo kiš sa sirevima na 180 stepeni 35-40 minuta, na kraju posipamo rendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: