Način pripreme
Ako volite da jedete slane pite, dopašće vam se i kiš sa sirevima i čeri paradajzom.
Pomešamo parmezan sa brašnom, so i maslac, isečen na kockcie. Promešamo sastojke dok ne dobijemo mrvice. Dodajemo jaje i 1 supenu kašiku vode i zamesimo testo. Razvučemo na krug na brašnom posutoj radnoj površini.
Prenesemo uz pomoć oklagije na okrugli kalup za pečenje prečnika 25 cm, pokrivamo i ivice. Ostavljamo da se ohladi u frižideru 30 minuta.
Izbušimo testo viljuškom i pečemo dok u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta (dok ne dobije zlatnu boju).
Za nadev našeg kiša pomešamo sve sastojke i sipamo smesu preko pečene kore. Odozgo poređamo prepolovljeni čeri paradajz.
Pečemo kiš sa sirevima na 180 stepeni 35-40 minuta, na kraju posipamo rendanim kačkavaljem.