Način pripreme
1. Mleko, pavlčaku sa šećerom, prstohvat soli i vanilu stavite na ringlu na slabu vatru. Iz štapića vanile treba unapred da izvadite semenke i treba i njih i prazne štapiće da stavite u mleko.
2. Dobro umutite jaja i polako ih dodajte. Vatra - slaba, da se ne skuvaju i pretvore u komadiće. Prosto treba malo da se zagreju.
Mešajte 8 minuta, održavajući temperaturu na 80-90 stepeni.
3.Izvadite štapiće vanile i ostavite smesu da se u potpunosti ohladi. Nakon toga u odgovarajuću posudu za zamrzavanje sipajte smesu, debljina sladoleda ne sme da bude preko 4 cm. Možete da napunite i odgovarajuće kalupe sa štapićem za još veću dečiju radost.
4. Ostavite u zamrzivaču minimum 10 sati, nakon toga možete izvaditi gotov sladoled za decu, da ga isečete na komada, u slučaju da je veoma tvrd, sameljite ga u bleneru kako bi bio još kremastiji i sipkastiji. To samo ako nije na štapiću, naravno.
Čak i da preskočite ovaj korak, sladoled je veom anežan i kremast i gotovo da ne postoje formirani kristalčići, tako da može da se komzumira i u ovom stanju.
5. Poslužite u manjim ili većim porcijama, posipajući raznobojnim šećernim figuricama ili dekoracijom za koju se odlučite. Sve ide uz njega - od čokolade do voća!
Neka vam je slatko!