Način pripreme
U šerpu sipajte vodu, stavite maslac i prstohvat soli. Premestite posudu na ringlu i čim tečnost provri sipajte brašno odjednom. Mešajte dok se testo ne odvoji od zidova posude.
Sklonite sa vatre, sačekajte 5 minuta, dodajte jednu kašiku svežeg mleka i počnite da dodajete jaja jedno po jedno dok mešate energično drvenom varjačom.
U veliki pleh od rerne stavite papir za pečenje. Sipajte testo u zaravnajte. Nije neophodno da je jednako izravnato, pri pečenju se ono naduje neravnomerno, što je normalno za tu vrstu testa.
Ispecite koru u prehodno zaagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Odmah nakon vađenja posude iz rerne okrenite ispečenu koru na pamučnu krpu. Uvijte u rolat. NE stežite!
Umutite pavlaku. Odvijte potpuno ohlađen rolat i namažite ga debelo, pospite sitno isečenim jagodama i uvijte opet u rolat. Preostalom pavlakom i jagodana namažite u ukrasite ekler rolat!