Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Ekler rolat sa kremom od pavlake

Ekler rolat sa kremom od pavlake

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Ekler rolat sa kremom od pavlake
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
11/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Znamo da se snovi ostvaruju, jer na svetu postoji ovaj ekler rolat, a to je naš san na javi"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 130 g
  • voda - 150 ml
  • brašno - 140 g
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • za nadev
  • pavlaka - 400 g
  • jagode - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte vodu, stavite maslac i prstohvat soli. Premestite posudu na ringlu i čim tečnost provri sipajte brašno odjednom. Mešajte dok se testo ne odvoji od zidova posude.

Sklonite sa vatre, sačekajte 5 minuta, dodajte jednu kašiku svežeg mleka i počnite da dodajete jaja jedno po jedno dok mešate energično drvenom varjačom.

U veliki pleh od rerne stavite papir za pečenje. Sipajte testo u zaravnajte. Nije neophodno da je jednako izravnato, pri pečenju se ono naduje neravnomerno, što je normalno za tu vrstu testa.

Ispecite koru u prehodno zaagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Odmah nakon vađenja posude iz rerne okrenite ispečenu koru na pamučnu krpu. Uvijte u rolat. NE stežite!

Umutite pavlaku. Odvijte potpuno ohlađen rolat i namažite ga debelo, pospite sitno isečenim jagodama i uvijte opet u rolat. Preostalom pavlakom i jagodana namažite u ukrasite ekler rolat!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: