Način pripreme
Umutite jaja. Dodajte šećer i nastavite da mutite dok se ne pretvore u vazdušasti krem. Dodajte maslac, mleko i prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo.
Pažljivo mešajte metalnom žicom za mućenje. Sipajte smesu u tepsiju (rerne) obloženu papirom za pečenje.
Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta. Izvadite na vlažnu krpu i uvijte u rolat. Ostavite da se ohladi.
Za to vreme umutite pavlaku, dodajte kiselu pavlaku i želatin (prethodno namočen u hladnoj vodi kako bi nabubreo i nakon toga istopljen na vodenoj pari).
Dobro izmešajte, uvijte u rolat, namažite ga kremom. Na njega poređajte trešnjice i ponovo uvijte u rolat.
Ostavite slatki rolat u frižideru da se stegne i ukrasite po želji.
Čokoladni roalt sa kremom od pavlake i trešnjama je gotov.