Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Čokoladni rolat sa kremom od pavlake i trešnjama

Čokoladni rolat sa kremom od pavlake i trešnjama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Čokoladni rolat sa kremom od pavlake i trešnjama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Lepota na tanjiru i užitak za nepce - svaki desert treba da nudi slične osećaje"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 70 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • maslac - 3 supene kašike, istopljeni
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice (5 g)
  • za krem
  • pavlaka - 150 ml, tečna
  • pavlaka - 150 g, kisela
  • želatin - 1 komad (10 g)
  • trešnje - iz slatkog
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte šećer i nastavite da mutite dok se ne pretvore u vazdušasti krem. Dodajte maslac, mleko i prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo.

Pažljivo mešajte metalnom žicom za mućenje. Sipajte smesu u tepsiju (rerne) obloženu papirom za pečenje.

Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta. Izvadite na vlažnu krpu i uvijte u rolat. Ostavite da se ohladi.

Za to vreme umutite pavlaku, dodajte kiselu pavlaku i želatin (prethodno namočen u hladnoj vodi kako bi nabubreo i nakon toga istopljen na vodenoj pari).

Dobro izmešajte, uvijte u rolat, namažite ga kremom. Na njega poređajte trešnjice i ponovo uvijte u rolat.

Ostavite slatki rolat u frižideru da se stegne i ukrasite po želji.

Čokoladni roalt sa kremom od pavlake i trešnjama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: