Način pripreme
Pripremanje eklera: Maslac i voda se stavljaju da provru. Brašno se sipa odjednom i meša se drvenom kašikom, dok se ne ujedini i ne dobije glatko testo bez grudvi (meša se energično).
Ostavlja se da se ohladi 15-20 minuta. Posle se dodajujaja jedno po jedno, dok se meša dobro nakon svakog, dok se potpuno ne upiju u testo. U odgovarajuću posudu se stavlja papir za pečenje i špricom se našpricaju ekleri na papir.
Peku se na 200 stepeni bez ventilatora 30-35 minuta. Nakon što su gotovi pune se kremom.
Pripremanje krema: Mleko se stavlja da provri. Za to vreme u odgovarajućoj posudu se umute jaja, šećer i brašno.
Nakon što mleko provri, u tankom mlazu se sipa smesa, uz neprestano mešanje. Kad se krem zgusne, stavljaju se maslac i vanila. Sve se radi uz neprestano mešanje.
Sklapanje torte: Skroz odozdo stavljamo jedan red eklera, odozgo stavljamo krem. To se ponavlja 3-4 puta. Skroz odozgo se završava kremom.
Po želji može da se ukrasi mlevenim orasima i pavlakom.