Ekler torta sa kremom od maslaca

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8483
3
25/09/2018
"Ima nečeg magično neodoljivog u ekler tortama sa pavlakom - koliko god ne želeo ipak ćeš pojesti drugo parče "
Priprema80 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno130 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za eklere
  • voda - 200 ml
  • maslac - 100 g
  • brašno - 125 g
  • jaja - 4 - 5 komada, u zavisnosti od veličine
  • za maslac krem
  • sveže mleko - 1, 5 litara
  • šećer - 9 kašika
  • brašno - 9 kašika
  • jaja - 6 komada
  • maslac - 1 i 1/2 pakovanje
  • vanila - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje eklera: Maslac i voda se stavljaju da provru. Brašno se sipa odjednom i meša se drvenom kašikom, dok se ne ujedini i ne dobije glatko testo bez grudvi (meša se energično).

Ostavlja se da se ohladi 15-20 minuta. Posle se dodajujaja jedno po jedno, dok se meša dobro nakon svakog, dok se potpuno ne upiju u testo. U odgovarajuću posudu se stavlja papir za pečenje i špricom se našpricaju ekleri na papir.

Peku se na 200 stepeni bez ventilatora 30-35 minuta. Nakon što su gotovi pune se kremom.

Pripremanje krema: Mleko se stavlja da provri. Za to vreme u odgovarajućoj posudu se umute jaja, šećer i brašno.

Nakon što mleko provri, u tankom mlazu se sipa smesa, uz neprestano mešanje. Kad se krem zgusne, stavljaju se maslac i vanila. Sve se radi uz neprestano mešanje.

Sklapanje torte: Skroz odozdo stavljamo jedan red eklera, odozgo stavljamo krem. To se ponavlja 3-4 puta. Skroz odozgo se završava kremom.

Po želji može da se ukrasi mlevenim orasima i pavlakom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar