Način pripreme
U posudi razbijte jaja. Dodajte šećer i mutite mikserom dok ne dobijete mekan i gladak krem. U drugoj posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli, jednu kašičicu praška za pecivo i kakao.
U malim porcijama dodajte suvu smesu u smesu od jaja, mešamo pažljivo odozdo na gore da smesa ne padne. Obložimo veliki pleh papirom za pečenje.
Sipamo smesu za kolač i poravnamo. Pečemo koru 5-8 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Vadimo gotovu koru i odmah okrećemo na pamučnu krpu. Skidamo papir.
Uvijamo rolat zajedno s krpom. Ostavljamo koru da se potpuno ohladi.
Skuvamo kafu, zasladimo jednom supenom kašikom šećera.
Umutimo na mekan krem pavlaku sa dve supene kašike šećera u prahu. U nju dodajemo filadelfiju. Dobro promešamo. Razvijemo hladnu koru.
Prelivamo kafom i namažemo obilno kremom od pavlake. Posipamo čokoladnim kapljicama i rendanom čokoladom. Ostavimo krem i namažemo rolat. Uvijamo ponovo koru. Namažemo rolat.
Pospite kakaom i ukrasite po ukusu. Lepo je da slatki rolat odstoji bar 2-3 sata pre konzumiranja.
Neka vam je slatko!