Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Kakao rolat sa kafom i kremom od pavlake

Kakao rolat sa kafom i kremom od pavlake

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Kakao rolat sa kafom i kremom od pavlake
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
09/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Šta je lepše od domaće pripremljenog rolata sa kremom od pavlake i kafom - desert sa kojim ćete se počastiti uvek kada vam je potrebna doza sreće"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 75 g
  • kakao - 50 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za krem
  • pavlaka - 200 ml
  • krem sir - 150 g, filadelfija
  • čokoladne kapljice - 20 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • za prelivanje
  • espreso - 100 ml
  • šećer - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi razbijte jaja. Dodajte šećer i mutite mikserom dok ne dobijete mekan i gladak krem. U drugoj posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli, jednu kašičicu praška za pecivo i kakao.

U malim porcijama dodajte suvu smesu u smesu od jaja, mešamo pažljivo odozdo na gore da smesa ne padne. Obložimo veliki pleh papirom za pečenje.

Sipamo smesu za kolač i poravnamo. Pečemo koru 5-8 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Vadimo gotovu koru i odmah okrećemo na pamučnu krpu. Skidamo papir.

Uvijamo rolat zajedno s krpom. Ostavljamo koru da se potpuno ohladi.

Skuvamo kafu, zasladimo jednom supenom kašikom šećera.

Umutimo na mekan krem pavlaku sa dve supene kašike šećera u prahu. U nju dodajemo filadelfiju. Dobro promešamo. Razvijemo hladnu koru.

Prelivamo kafom i namažemo obilno kremom od pavlake. Posipamo čokoladnim kapljicama i rendanom čokoladom. Ostavimo krem i namažemo rolat. Uvijamo ponovo koru. Namažemo rolat.

Pospite kakaom i ukrasite po ukusu. Lepo je da slatki rolat odstoji bar 2-3 sata pre konzumiranja.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: