Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta sa kremom od pavlake i glazurom

Čokoladna torta sa kremom od pavlake i glazurom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5085k442
Čokoladna torta sa kremom od pavlake i glazurom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
14/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Glazura na čokoladnoj torti je toliko ukusna da već gubimo strpljenje"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • brašno - 130 g (1 šolja)
  • kakao - 40 g (½ šolje)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - ¼ kašičice
  • maslac - 115 g (½ šolje), neslani, istopljeni
  • šećer - 100 g (½ šolje), beli, u granulama
  • smeđi šećer - 100 g (½ šolje)
  • jaja - 2 velika, na sobnoj temperaturi
  • vanila
  • mlaćenica - 3/4 šolje, sobna temperatura*
  • Za krem
  • slatka pavlaka - 700 ml
  • Za glazuru
  • tamna čokolada - 300 g
  • maslac - 50 g
  • Za garniranje
  • čokoladne ruže
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu sa ventilatorom zagrejte do 180°C. Kalup za pečenje nauljite i obložite papirom za pečenje.

Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so u velikoj posudi.

Umutite kako bi se dobro sjedinili.

Dodajte istopljeni maslac, obe vrste šećera, jaja, vanilu i mlaćenicu /možete zameniti toplim svežim mlekom i 1 kašičicom sode bikarbone/. Umutite mutilicom dok se ne pomešaju i ne ostanu suvi komadići brašna.

Sipajte smesu u kalup i izravnajte laganim kuckanjem po radnoj površini, nakon čega pecite 27-28 minuta.

Čačkalicom za zube proverite da li je gotovo.

Ostavite koru da se ohladi u kalupu 10 minuta, nakon čega koristite krajeve papira za pečenje kako biste je podigli i prebacili na rešetku za hlađenje.

Pažljivo je isecite po horizontali kako bi se dobile dve kore.

Umutite pavlaku pomoću gustog krema.

Obilno namažite kore i slepite ih.

Kremom namažite čokoladnu tortu sa svih strana.

Istopite čokoladu na vodenoj pari, dodajte i maslac.

Homogenizujte, na kratko ohladite i zalijte čokoladnu tortu glazurom.

Garnirajte čokoladnim ornamentima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: