Način pripreme
Pileće meso pokrivamo vodom i kuvamo dok ne bude gotovo, može i da bude pečeno u rerni - moje je tako pripremljeno.
Vadimo i oceđeno sečemo na kockcie ili zalogaje. Posipamo sa malo soli i bibera.
Listove zelene salate sečemo na tračice, luk na polumesece, paradajz na kockice.
U posudi pomešamo maslinovo ulje, jabukovo sirće, sok od limuna, braon šećer, soja sos i dobro promešamo dok se šećer ne rastopi.
Probajte po ukusu - ako je kiselo, dodajte još malo šećera.
Pomešajte meso i dresing i dobro promešajte.
U veliki tanjir na dno rasporeite isečene listove zelene salate po ivicama - kockicu paradajza, a u sredinu sipajte pileće meso sa dresinom.
Pospite salatu sa piletinom isečenim listovima mente i isečenim lešnicima i tu i tamo celim lešnicima.
Prelijte maslinovim uljem i servirajte.
Odlična zelena salata sa piletinom i orašastim plodovima, možete je jesti za laganu večeru!