Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Slani kolač sa crvenim sočivom

Slani kolač sa crvenim sočivom

Ivelina VasilevaIvelina Vasileva
Početnik
13
Slani kolač sa crvenim sočivom
Fotografije: Ivelina Vasileva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Dajte nam jednog dobrog kuvara i malo sočiva, on će uspeti da vam napravi i kolač"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 50 ml
  • tofu - 100 g
  • brašno od leblebija - 2 - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • mirođija - pola veze
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Crveno sočivo dobro operemo u nekoliko voda i potopimo na nekoliko sati. U blender stavljamo jaja, ulje i oprano i oceđeno sočivo.

Sve meljemo dok ne dobijemo homogenu smesu i prebacujemo u posudu, dodajemo i ostale sastojke (prašak za pecivo, so, brašno od leblebija, mirođiju i tofu).

Tofu sečemo na kockice, a mirođiju sitno.

Sve dobro promešamo i sipamo u pleh, namazan uljem i posut sa malo kukuruznog brašna. Ja koristim pleh prečnika 25 cm. Konsistencija je kao gusto testo za kolač.

Pečemo 25-30 minuta na 180 stepeni bez ventilarora ili na 160 stepeni sa ventilatorom. Proveravamo čačkalicom za zube (ne treba po njoh da se lepi testo kada se zabode)

Recept je bez glutena, ukusan, zdrav i drugačiji.

Za one koji nisu alergični na mlečne proizvode, mogu tofu zameniti belim sirom i dodati pola šolje kiselog mleka u osnovnu smesu u blender. Onda jaja mogu da se smanje sa tri na dva i da se ne dodaje brašno od leblebija.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: