Način pripreme
Crveno sočivo dobro operemo u nekoliko voda i potopimo na nekoliko sati. U blender stavljamo jaja, ulje i oprano i oceđeno sočivo.
Sve meljemo dok ne dobijemo homogenu smesu i prebacujemo u posudu, dodajemo i ostale sastojke (prašak za pecivo, so, brašno od leblebija, mirođiju i tofu).
Tofu sečemo na kockice, a mirođiju sitno.
Sve dobro promešamo i sipamo u pleh, namazan uljem i posut sa malo kukuruznog brašna. Ja koristim pleh prečnika 25 cm. Konsistencija je kao gusto testo za kolač.
Pečemo 25-30 minuta na 180 stepeni bez ventilarora ili na 160 stepeni sa ventilatorom. Proveravamo čačkalicom za zube (ne treba po njoh da se lepi testo kada se zabode)
Recept je bez glutena, ukusan, zdrav i drugačiji.
Za one koji nisu alergični na mlečne proizvode, mogu tofu zameniti belim sirom i dodati pola šolje kiselog mleka u osnovnu smesu u blender. Onda jaja mogu da se smanje sa tri na dva i da se ne dodaje brašno od leblebija.
Prijatno!