Način pripreme
1. Stavite led (oko 150 g) u bokal od 1, 5 l. Isecite krupnije voće unutra. Stavila sma ovo, zato što sam njega imala, ali mnogo bi bilo lepo ako biste dodati i drugo, kao što je jabuka, ribizla, pomorandža.
2. Pospite šećerom, sipajte rum, brendi i gazirani napitak. Sipajte vino i u bokal stavite kašiku sa dugom drškom, koja treba da viri bar 4 cm. Kašika za originalnu sangriju treba da bude drvena. Njom promešajte Sangriju nekoliko puta pre serviranja.
* Rum i brendi možete staviti po ukusu u zavisnosti od toga koliko želite da napitak bude jak.
Šećer takođe možete povećati ili smanjiti. Španci ga nikad ne propuštaju, ali ja ću priznati da nekada jesam, posebno ako ne koristim sodu, nego tonik i sprajt.
Pravim i mali trik - umesto da stavljam običan normalan led, koristim kockice iz silikona ili bar to tako izgleda, puni su vodom i čim se izvadte iz zamrzivača, direktno se stavljaju u piće.
Tako se ne razvodni, a u isto vreme je dobro ohlađeno duže vremena. Naravno, ako je napitak jak, ponekad je dobro da stavite običan led da se razblaži.
Uživajte u jednom raskošnom letnjem napitku, punom temperamenta i očaranja.