Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Teleće Varivo»Osobuko sa brendijem i suvim grožđem

Osobuko sa brendijem i suvim grožđem

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404277843108
Osobuko sa brendijem i suvim grožđem
Fotografije: Anonymous
1 / 3
10/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"O popularnosti osobuka govori i činjenica da se pominje u filmskom klasiku Kum"

Potrebni sastojci

  • teleći osobuko - 4 kom. (komad od kolenice, svaki od po 200 g)
  • maslac - 40 g
  • brašno - 100 g
  • suvo grožđe - 100 g
  • brendi - 1 čašica
  • ruzmarin - 2 grančice
  • crni luk - 1 kom.
  • kocka za supu - 1 kom. (teleća)
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zarezati ivice svakog osobuka da bi se sprečilo da se izviju tokom termičke obrade. Brašno pomešati sa dosta bibera, pa njime utrljati svaki komad mesa.

Pržiti meso u tiganju na otopljenom maslacu 3-4 minuta sa obe strane. Kad je meso prženo, zaliti ga bredijem i ostaviti da se dinsta nekoliko minuta.

Dodati u tiganj sitno seckani crni luk, grančice ruzmarina, dodati 400 ml vrele supe (skuvane od kocke), poklopiti i ostaviti da se krčka 1 sat.

Suvo grožđe potopiti u toploj vodi, ocediti ga i dodati u tiganj 15 minuta pre kraja kuvanja.

Služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: