Ražnjići, marinirani sa kivijem

Ražnjići, marinirani sa kivijem

14/11/2019
"Zovemo vas na ražnjiće koje nismo do sada probali - da li nosite pivo"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, svinjski zalogaji
  • kivi - 2 komada
  • hmeli suneli - 1/2 kašičice
  • beli biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • luk - ½ glavice
  • mladi luk - 4 pera
* merne jedinice

Način pripreme

Prisustvo kivija čini meso veoma nežnim i ukusnim.

Isečemo meso na zalogaje kao ra ražnjiće Jedan kivi izgnječimo na pive, drugi isečemo na sitne kockice i dodajemo u meso. Dodajemo luk, isečen na ivice, uključujući i pera od mladog luka, posolimo, posipamo belim biberom i hmeli-sunelijem (gruzijska smesa od različitih suvih začina).

U njoj se nalaze 2 supene kašike suvog majorana, 2 supene kašike suve mirođije, 2 supene kašike čubra, 2 supene kašike mente, 2 supene kašike suvog peršuna, 2 supene kašike izmrvljenog korijandera, 1 supena kašika piskavice, 2 supene kašike meksične mente ili tarosa, 1 kašičica mlevenog bibera, 1 kašičica šafrana, 2 srednje velika izmrvljena lista lovora.

Promešamo mesto za ražnjiće sa svim tim stvarima i ostavljamo da se marinira jedan sat u frižider ili 40 minuta na sobrnoj tempratura.

Nakon toga vadimo meso iz marinade, nanižemo na ražnjiće i pečemo na roštilju. Ukrašavamo prženim krompirom i salatom od povrća.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar