Način pripreme
Oljuštimo bundevu i isečemo ja na parčiće. Narendamo ih na krupno rende ili blendiramo.
Stavljamo narendanu bundevu preko gaze i ocedimo vodu iz nje.
Deo oraha isečemo na parčiće, a druge sameljemo na krupno.
Dodajemo im cimet, vanilu i kakao.
Ekstrakt stevije pomešamo sa biljnim uljem.
Smesom namažemo temeljno svaku koru pomoću četke. Posipamo ravnomerno bundevu i posipamo koštunjavim voćem i aromama.
Uvijamo u rolat i poređamo u obliku puža u istopljenim maslacem namazanu posudu za pečenje.
Preostalom smesom namažemo gornji sloj pite od bundeve. Poslednjom preostalom korom pokrivamo pecivo.
Pečemo bundevaru u prethodno zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok ne bude gotov.
Savet: Ako imate steviju u prahu pomešajte je sa orasima i cimetom, iako slatkoća neće biti ravnomerna.
Zato više volim tečnu, jer mešajući je sa masnoćom, maže se ceo list kore. Možete da dodajte u koštunjavo voće mlevene lešnike i pistaće.